0224 441 17 17

Çiğ Badem mi? Kavrulmuş Badem mi?

Çiğ Badem mi? Kavrulmuş Badem mi?

• Badem E vitamini, Mg, Fe, Ca, B vitamini, lif ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.

•Bu besin içerikleri nedeniyle uzun süreli tokluk sağlar.

•Yağ miktarlarına bakacak olursak nem farkından dolayı kavrulmuş bademin yağ oranı daha yüksektir.

•Kavurduğumuzda ısıya maruz kaldığı için badem, besinsel olarak değer kaybına uğrar. Bu nedenle kavrulmuş bademin lif ve polifenol içeriği düşer.

•Kavrulmuş bademin raf ömrünün çiğ bademe göre daha uzun olduğu da unutulmamalıdır.

•Diyabet hastalarında çiğ badem öğünlerinde oldukça önemli yer tutar.

•Tansiyon hastaları ise kavrulmuş bademi tüketmekten kaçınmalıdır.

Diğer İçeriklere Göz Atın

Oyunun İyileştirici Günü

Daha Fazla

Neden Diyet Yapamıyorum ?

Daha Fazla

Yetişkin Danışmanlığı

Daha Fazla

Çocuk ve Ergen Danışmanlığı

Daha Fazla

Vitamin D Nedir?

Daha Fazla

Emzik kullanalım mı?

Daha Fazla

Obezite

Daha Fazla

Pandemi Sürecinde Çocuklarımız İçin Ne Zaman Psikolojik Yardıma Başvurmalıyız?

Daha Fazla

Zona Hastalığı Nedir ?

Daha Fazla

Prematüre Bebeklerin Aşıları Ne Zaman Yapılmalıdır ?

Daha Fazla
Canlı Destek