Çiğ Badem mi? Kavrulmuş Badem mi?
Çiğ Badem mi? Kavrulmuş Badem mi?
• Badem E vitamini, Mg, Fe, Ca, B vitamini, lif ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.
•Bu besin içerikleri nedeniyle uzun süreli tokluk sağlar.
•Yağ miktarlarına bakacak olursak nem farkından dolayı kavrulmuş bademin yağ oranı daha yüksektir.
•Kavurduğumuzda ısıya maruz kaldığı için badem, besinsel olarak değer kaybına uğrar. Bu nedenle kavrulmuş bademin lif ve polifenol içeriği düşer.
•Kavrulmuş bademin raf ömrünün çiğ bademe göre daha uzun olduğu da unutulmamalıdır.
•Diyabet hastalarında çiğ badem öğünlerinde oldukça önemli yer tutar.
•Tansiyon hastaları ise kavrulmuş bademi tüketmekten kaçınmalıdır.