0224 441 17 17

Çiğ Badem mi? Kavrulmuş Badem mi?

Çiğ Badem mi? Kavrulmuş Badem mi?

• Badem E vitamini, Mg, Fe, Ca, B vitamini, lif ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.

•Bu besin içerikleri nedeniyle uzun süreli tokluk sağlar.

•Yağ miktarlarına bakacak olursak nem farkından dolayı kavrulmuş bademin yağ oranı daha yüksektir.

•Kavurduğumuzda ısıya maruz kaldığı için badem, besinsel olarak değer kaybına uğrar. Bu nedenle kavrulmuş bademin lif ve polifenol içeriği düşer.

•Kavrulmuş bademin raf ömrünün çiğ bademe göre daha uzun olduğu da unutulmamalıdır.

•Diyabet hastalarında çiğ badem öğünlerinde oldukça önemli yer tutar.

•Tansiyon hastaları ise kavrulmuş bademi tüketmekten kaçınmalıdır.

Diğer İçeriklere Göz Atın

Nefes Darlığı Neden Olur?

Daha Fazla

Göğüs Ağrısı Neden Olur?

Daha Fazla

Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Daha Fazla

Covid-19 Omicron Varyantı Nedir?

Daha Fazla

Cilt Bakımı Nedir?

Daha Fazla

Lazer Epilasyon Nedir?

Daha Fazla

Domuz Gribi (H1N1)

Daha Fazla

Horlama ve Uyku Apnesinde Burunun Önemi!

Daha Fazla

Burun Estetiği; Kapalı ve Açık Teknik Birlikte Olur Mu?

Daha Fazla
Canlı Destek