0224 441 17 17

Çiğ Badem mi? Kavrulmuş Badem mi?

Çiğ Badem mi? Kavrulmuş Badem mi?

• Badem E vitamini, Mg, Fe, Ca, B vitamini, lif ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.

•Bu besin içerikleri nedeniyle uzun süreli tokluk sağlar.

•Yağ miktarlarına bakacak olursak nem farkından dolayı kavrulmuş bademin yağ oranı daha yüksektir.

•Kavurduğumuzda ısıya maruz kaldığı için badem, besinsel olarak değer kaybına uğrar. Bu nedenle kavrulmuş bademin lif ve polifenol içeriği düşer.

•Kavrulmuş bademin raf ömrünün çiğ bademe göre daha uzun olduğu da unutulmamalıdır.

•Diyabet hastalarında çiğ badem öğünlerinde oldukça önemli yer tutar.

•Tansiyon hastaları ise kavrulmuş bademi tüketmekten kaçınmalıdır.

Diğer İçeriklere Göz Atın

Diş Beyazlatma İşlemi

Daha Fazla

Akciğer Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler!

Daha Fazla

Çocukların Diş Çıkarmasını Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Daha Fazla

Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Daha Fazla

Çocuklarda Diş Fırçalama Alışkanlığı ve Ağız Bakımının Önemi

Daha Fazla

Egzama (Atopik Dermatit) Nedir?

Daha Fazla

Detoksun Faydaları ?

Daha Fazla

Bebeğin Banyosu Ne Zaman Yapılmalı ve Ne sıklıkla Tekrarlanmalıdır?

Daha Fazla

Anne Sütü Yerine Verilebilecek Besleyiciler Nelerdir?

Daha Fazla

Bebekler ve Süt Çocukları İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

Daha Fazla
Canlı Destek