0224 441 17 17

Bebekler ve Süt Çocukları İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

1- Unutmayın yemekler gıdadan daha fazlasıdır.
• Çocuğunuz ile temas etmek ve tüm gelişimini desteklemek için çok uygun bir zamandır. Yemek esnasında çocuğunuzla konuşun asla onu tek başına bırakmayın. Bu ilişkilerinizin güçlenmesini sağlayacaktır.
2- Yemek zamanlarında bazı rutinler oluşturun.
• Rutinler çocuğunuzun kendini daha mutlu ve güvende hissetmesini sağlar. Ayrıca her öğün çocuk etraftan yardım bekler. Her yemek öncesi birlikte yaptığınız paylaşımlar onun yemek zamanını daha mutlu geçirmesini sağlayacaktır.
3- Çocuğunuz 9-12 ay civarına geldiğinde düzenli ana öğünler oluşturun.
• Çocuğunuza açlık ve tokluk ifade eden kelimeleri öğretin. Çocuğunuz açlık belirtileri gösterdiğinde ona :”Açıktın değilmi? O zaman şimdi beslenelim” deyin. Bu çocuğunuza gün içinde düzenli zamanlarda acıkma ve yemek yeme fiili arasındaki bağlantıyı öğretecektir.
4- Her öğünde 3 veya 4 farklı sağlıklı gıda sunun. Çocuğunuzu yemeye zorlamayın.
• Sağlıklı gıda içeren seçenekler sunulduğunda çocuklar sağlıklı gıda seçimi yapmaktadır. Zorlamak çocuğun gıdayı reddetmesine ce daha az yemesine sebep olmaktadır.
5- Meyve sularını sınırlayın. (120 ml den fazla vermeyin)
• Meyve suyu yoğun şeker içeriklidir. Çok fazla miktarda meyve suyu tüketmek çocuğunuzun tok hissetmesine ve yemek saatlerinde az yemesine neden olacaktır. Meyve suyu yerine taze meyvenin kendisini sunun ve meyve öğününü yoğurt (veya kefir) ve kuru yemiş (badem-ceviz-fındık gibi) ile birlikte bir ana öğün olarak tükettirin.
6- Yeni gıdaları denemekten vazgeçmeyin.
• Sabır anahtardır. Yemeyi kabullenmeden önce bir gıdayı 10-15 kez denemeniz gerekebilir. Yeni gıdaları denemekten vazgeçmeyin. Çocuğunuzun yeni gıdayı tatmak, koklamak ve dokunmak konusunda cesaretlendirin. Kendiniz yerken onun izlemesini sağlayın. Çocuklar sizi izleyerek ve taklit ederek öğrenir.
7- Yemek esnasında televizyon, bilgisayar, tablet gibi dağıtabilecek şeyleri kapatın.
• Yemek zamanı çocukla temas için bir fırsattır. Televizyon çocuğun yemeğe olan dikkatini dağıtır. Aynı zamanda bir aile olarak konuşma fırsatınızı engeller.

Diğer İçeriklere Göz Atın

Nefes Darlığı Neden Olur?

Daha Fazla

Göğüs Ağrısı Neden Olur?

Daha Fazla

Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Daha Fazla

Covid-19 Omicron Varyantı Nedir?

Daha Fazla

Cilt Bakımı Nedir?

Daha Fazla

Lazer Epilasyon Nedir?

Daha Fazla

Domuz Gribi (H1N1)

Daha Fazla

Horlama ve Uyku Apnesinde Burunun Önemi!

Daha Fazla

Burun Estetiği; Kapalı ve Açık Teknik Birlikte Olur Mu?

Daha Fazla
Canlı Destek